Tomatsås med mozzarella och basilika

Har du ett gäng tomater som börjar bli för övermogna? Misströsta icke, gör en god, superenkel pastasås.

Uteslut mozzarella och du har en superveganare.

Går även att göra på hela tomater på burk. Undvik krossade på burk.

Tomatsås med mozzarella och basilika

  • 400g linguine
  • 7-8 mogna tomater
  • 2-3 vitlökar
  • 1 gul lök
  • Chiliflakes efter smak
  • 2 msk kyckling eller grönsaksfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 nypa socker
  • Salt o peppar

Tillbehör:

  • Mozzarella
  • Basilikablad

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och lök. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs löken mjuk, tillsätt tomatpuré och chiliflakes och fräs en minut.
  3. Tillsätt vitt vin och fond, rör sen ner tomaterna och socker.
  4. Låt puttra minst 15 minuter medan pastan kokar enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Mixa tomatsåsen med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda pastan med såsen, rör ner tärnad mozzarella och basilika.
  7. Garnera m basilikablad och servera genast.