Lite annorlunda och väldigt god potatissallad som passar fint till grillat. Behövs nästan inte någon sås!
Potatissallad med västerbottenost och basilika (4 pers)
- 700 g färskpotatis, små och fina potatisar
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl olivolja
- 1 pressad vitlök
- 1,5 dl finriven västerbottenost
- 1-2 msk citronsaft (smaka av)
- Salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skrubba potatisen och koka 12-14 minuter i lättsaltat vatten.
- Mixa basilika, persilja och 1 msk citronsaft. Tillsätt olivolja under fortsatt mixning. Blanda i västerbottenost, smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft.
- Låt potatisen ånga av något, dela i två delar (fyra för större potatisar). Häll basilika- och västerbottenostblandningen över potatisen och vänd runt. Servera genast.